петак , 21 септембар 2018
НАЈНОВИЈЕ

Световно и духовно лице Русије

У дому културе у Грачаници, вечерас је за све љубитеље путописа представљен рад новинарке Соње Ивковић.

Присутним посетиоцима се најпре молитвом обратио отац Саво Шмигић, секретар епархије рашко-призренске, а како је ово вече организовано на празник Светог Сегеја Радоњешког отац Сава је потом говорио и о значају тог великог руско – православног духовника и о српско – руским духовним везама.

Своје мишљење о путопису Соње Ивковић дао је и новинар и публициста Ђорђе Јефтић, али је такође направио кратак увод о животу новинарке рођене у Новобрдском крају у месту Извор.

Соња Ивковићева је кроз фотографије направљене на путовању кроз Русију, присутнима пренела утиске и запажања са своја два обиласка највеће земље на свету. Једно путовање је било ходочашће по руским светињама а друго је световни аспект Русије укључујући и средњи Сибир.

“Покушаћу да вам кроз фотографије које сам направила на ова два путовања кроз Русију опишем све оно што сам сматрала занимљивим. Покушаћу такође да вам пренесем своје утиске, који су предивни”, рекла је Ивковићева описујући потом све детаље забележене на фотографијама на путовању кроз Русију.

Погледајте и ...

Школа балета у Грачаници поново почиње са радом 02. октобра

Прва школа балета у Грачаници, након летње паузе, почиње са радом од 02. октобра. Упис …