Главна / Култура / „Мој пут до звезда“, такмичење, прилика за исказивање талента и лепо дружење

„Мој пут до звезда“, такмичење, прилика за исказивање талента и лепо дружење

Mузичко такмичење „Мој пут до звезда“ у суботу је добило свој епилог избором победника, а победница такмичења  Миљана Славић из Лепине као награду од НВО „ЦМИЕР“  добила je своју песму.

Пројекат је спровела НВО „Центар за медије и економски развој“, а директор ове организације Саша Мицић каже да је, иако веома захтеван, пројекат успешно реализован.

„Обишли смо читаву територију Косова и Метохије,од  Штрпца,Велике Хоче, Пасјана, па до свих других места на којима је тим људи, који су радили на пројекту, проналазио талентовану децу и радио са њима на припреми за учешће на  овом такмичењу, што је  веома велики посао. Пријављено је 93. деце, а након селекција и проласка кроз четвртфинале и полуфинале у финално такмичење, које је било гламурозно, наступило је 19 учесника“, каже Мицић.

Музичко такмичење је,  поред тога што су деца са овог простора имала прилику да искажу свој таленат, било и једно лепо дружење и упознавање деце различитих националности.

„Наш циљ је био да анимирамо децу и пружимо им прилику да искажу свој таленат, али ми је веома драго што су на такмичењу учествовала и деца ромске, албанске и горанске националности. Посебно ми је драго што сам видео да су се они одлично дружили, комуницирали , давали савете   и навијали једни за друге, што је негде и био наш циљ  који је успешно остварен“, истиче директор  НВО „ЦМИЕР“ Саша Мицић.

По речима Мицића тим људи, који су радили на овом пројекту, потрудио се да деца имају све услове да приликом наступа  представе свој таленат.

„Сви би они волели да буду први, али ово је такмичење и сасвим је нормално да неко испадне и буде и суза и радости, али они морају да науче да се у животу добија и губи и да је то један сасвим нормалан процес. Моје неко  лично залагање је да у некој наредној сезони победници  не остану само на тој песми коју  добију на поклон, већ да им пружимо прилику да учествују и на неким већим такмичењима“, каже Мицић.

Покровитељ пројекта „ Мој пут до звезда“ је USAID Kosova,  a ово музичко такмичење биће ускоро приказано на некој од овдашњих телевизизија.

Check Also

Отварањем ликовне колоније почеле Видовданске свечаности у Грачаници

Отварањем  ликовне колоније у Дому културе у Грачаници почеле су Видовданске свечаности. Ликовна колонија одржава …