петак , 21 септембар 2018
НАЈНОВИЈЕ

„Јединствено и сложно,  да сачувамо оно што је наше“, поручио Ђурић у Грачаници

„Трећи пут  за шест месеци наш народ на Косову и Метохији суочен је са изазовом избора, трећи пут суочени смо са надом многих да ће пред бирачким кутијама, на бирачким местима и пред бирачким одборима успети да сломе, раздробе и разгроме српски корпус на Косову и Метохији, али сваки пут српски народ на КиМ је,  на позив наше државе и председника Србије Александра Вучића, јединствено и сложно  излазио на те изборе са циљем да сачува оно што је наше, поручио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић на предизборној конвенцији Српске листе у Грачаници.

 

Боравак у Грачаници директор Канцеларије Марко Ђурић,  заједно са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем, председником Српске листе Гораном Ракићем, кандидатом за будућег градоначелника Грачанице Срђаном Поповићем и многим другим српским званичницима, започео је обиласком манастира Грачаница где га је дочекао велики број грађана.

Након обиласка манастира Ђурић се,  са званичницима и неколико   хиљада грађана прошетао главном улицом Грачанице, где је заједно са председником Српске листе Гораном Ракићем обишао штанд  Српске листе и поделио предизборни материјал странке, а затим су обишли и Штаб СНС-а у Грачаници .

На предизборној конвенцији у  препуној  сали  Дома културе у Грачаници, директор Канцеларије Марко Ђурић поручио је „да и данас  у Грачаници за коју с правом можемо да кажемо да је тврд српски орах у централном делу КиМ, овде окупљени, сабрани само неколико километара од Газиместана и центра Приштине из које су многи Срби протерани, кажемо да ћемо и трећи пут и стоти ако треба да кажемо да је Грачаница српско место, које бира српског лидера који ће у сарадњи са својом државом Србијом да води политику онако како она треба да буде вођена у интересу наших грађана“.

На предизборном скупу обратио се и кандидат Српске листе  за градоначелника Грачанице Срђан Поповић, који је казао да  је данас када види ову препуну салу, убеђен  да ће српски народ  још много година и векова градити будућност на овим просторима.

„Наша општина је можда физички мала, али има велику духовну, историјску и интелектуалну моћ, општина која је изнедрила много интелектуалаца познатих у целом свету, општина која има часне  домаћине и вредне домаћице, добре студенте и марљиве ученике и као будући градоначелник имаћу обавезу имаћу задатак да са вама заједно вашој деци и породицама обезбедим све услове  да овде останете и планирате своју будућност“, казао јеПоповић , који је истакао да је подршка Канцеларије за КиМ и Владе Србије веом значајна за Српску листу и читави српски народ на КиМ.

На предизборној конвенцији обратио се и градоначекник Новог Сада и потпредседник СНС Милош Вучевић који  истакао веома добру сарадњу са општином Грачаница.

„Данас видимо колико је била мудра политика председника Вучића претходних година и колико је ту требало и стрпљења и мудрости, јер се ствари окрећу и на једну и другу страну и зато треба имати рационалне политичке одлуке. Ваша одлука треба да буде да Српска листа победи у свим општинама на КиМ где живи наш народ“, казао је Вучевић који је истакаода ово нису само обични локални избори већ избори који су веома значајни за опстанак српског народа на овим просторима.

Председник Српске листе Горан Ракић казао је да се данас у Грачаници подржава, не само кандидат Српске листе, већ и останак и опстанак на овом простору.

„Данас смо овде да јасно и гласно поручимо да се нећемо предати, да поручимо свима да ће Грачаница бити боље место за живот свих вас и да подржимо кандидата за градоначелника Срђана Поповића“, казао је Ракић и поручио будућем градоначелнику  Срђану Поповићу  да Српска листа  од њега очекује да на крају његовог мандата у Грачаници буде више Срба него што их има данас и да за то има подршку и Владе Републике Србије.

Тонске прилоге можете послушати на линковима испод текста.

Погледајте и ...

Харадинај планира да “избрише” границу с Албанијом 

Косовски премијер Рамуш Харадинај најавио је да од Нове године више неће бити физичких препрека …