четвртак , 20 септембар 2018
НАЈНОВИЈЕ

Документарни филм „Проклета могућност избора“ премијерно у Грачаници

Документарни филм „Проклета могућност избора“ ауторке Биљане Гаврић чија је тема паралелни приказ живота деце истих узраста из две различите покрајине – Косова и Метохије и Војводине, премијерно је вечерас проказан публици у Грачаници.
Ово остварење резултат је сталне тежње новинарке и аутора Биљане Гаврић да приближи две покрајине у разумевању потреба деце и омладине.

„Пре пет година дошла сам први пут у Грачаницу, са делегацијом из Новог Сада и градоначелником  Милошем Вучевићем, са намером да направим пар информативних прилога о њиховој посети и да се вратим у Нови Сад. Тада сам упознала много дивних људи, осетила неку посебну емоцију и пожелела да се поново вратим овде. Вратила сам се још много пута и трудим се да људима који живе у Новом Саду и Војводини својим примером покажем да су се ствари овде промениле и да овде више није проблем моја безбедност или неке друге теме које су биле примарне последњих 15 година. Овде се родило много деце која су талентована и веома паметна и моја је жеља да њима помогнемо“, казала је новинарка и ауторка филма Биљана Гаврић, која је истакла и велику улогу градоначелника Новог Сада у бројним хуманитарним акцијама намењеним деци са овог простора.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, поздравио је публику у Грачаници и казао да је ово филм који представља одраз неспорне везе између Новог Сада и Грачанице.

 

„Ово није питање просторне удаљености, ово је питање везе међу људима и пре свега емоције и односа нас међусобно. Грачаница је велика, не просторно, већ због енергије људи који овде живе и због великог духовног значаја“ казао је Вучевић и додао да се у Грачаници увек осећа као „свој међу својима“.

 

Након филма посетиоци су могли да уживају у наступу новосадског бенда „Гарави сокак“, који је својим песмама разгалио бројну публику у великој сали Дома културе у Грачаници.

Погледајте и ...

Остварена сарадња АП “Театар 5” из Београда и АП “Јанићије Поповић” из Грачанице

Позориште Пете београдске гимназије гостоваће у Грачаници 28. и 29. септембра са три представе: „Затворски …