петак , 21 септембар 2018
НАЈНОВИЈЕ

Вучевић: Деца су сигурност за будућност, а њихови осмеси разлог да се боримо

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и помоћник директора Канцеларије за КиМ Петар Петковић,заједно са руководством општине Грачаница,обишли су данас  ОШ „Краљ Милутин“ у Грачаници.

Вучевић је најмлађим ученицима даривао  књиге „Прварице“ које су дар града Новог Сада и пожелео им пуном успеха у школовању.

„ Ради се о скромним поклонима, али је ово свакако један леп увод у школовање, као и упознавању матерњег језика и ћириличног писма.  Било је задовољство упознати ове клинце и кад видите ову децу која су сигурност за будућност, схватите којим путем треба да идете,  јер су њихови осмеси  разлог за који се боримо и чему тежимо“, казао је Вучевић који је захвалио директору ОШ „Краљ Милутин“,  као и директорима средњих школа које се тренутно налазе у истој згради, на изузетном гостопримству.

Помоћник директора Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао је да „нема јачег и снажнијег показатеља присуства државе Србије на простору Косова и Метохије од пуног функционисања наших институција“.

„Поред многих наших институција као што су институције социјалне политике, здравства , локалне самоуправе и  културе, од посебног значаја су и институције образовања. Због тога смо данас овде у овој школи у Грачаници,  да дамо пуну подршку директору,  запосленима и пре свега нашој деци.  Поред те институционалне обавезе државе Србије, када је реч о опстанку и функционисању свих институција на Косову и Метохији, оно што бих волео да нагласим је и тај пример личне иницијативе, тај осећај љубави према српском народу који живи на Космету , а управо такав пример нам пружају  градоначелник Вучевић и  грађани Новог Сада“, ракао је Петковић.

Директор ОШ „Краљ Милутин Владимир Милкић захвалио се градоначелнику Новог Сада и помоћнику директора Петру Петковићу на данашњој посети и истакао да је свака подршка државе и пријатељског града из наше северне покрајине од великог значаја.

„Наш народ у Грачаници осећа велико пријатељство градоначелника и грађана Новог Сада и сваки пут када господин Вучевић дође овде,  то буде празник за нас“, каже Милкић.

Директор ОШ „Краљ Милутин  гостима је уручио  и пригодне поклоне који ће их, како је казао, „подсетити на пријатељство и ово лепо дружење“.

Обиласку школе и  дочеку гостију из Новог Сада и Канцеларије за КиМ,  присуствовао је и кандидат Српске листе за градоначелника  Грачанице Срђан Поповић, који је заједно са градоначелником Вучевићем учествовао у подели књига и разговору са најмлађим школарцима.

Погледајте и ...

Харадинај планира да “избрише” границу с Албанијом 

Косовски премијер Рамуш Харадинај најавио је да од Нове године више неће бити физичких препрека …