понедељак , 20 август 2018
НАЈНОВИЈЕ

Јевтић у Великој Хочи: Срби на Косову нису, не смеју и никада неће бити заборављени ма где живели

Потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић, посетио је данас Велику Хочу и том приликом свечано отворио летњу позорницу, чију је изградњу финансирало Министасртво за заједнице и повратак.
Том приликом министар Јевтић истакао је да се реализацијом оваквих пројеката показује да Срби нити у Великој Хочи, нити у осталим местима где живе нису, не смеју, нити ће бити заборављени.

„ Данас сам овде да на врло конкретан начин поручим да нити Велика Хоча, нити Ораховац, нити Срби у Великој Хочи, нити Срби у Ораховцу неће бити нити остављени нити заборављени, нити у једном тренутку. Дајем вам реч да и све што је речено биће урађено и у Великој Хочи и у Ораховцу али и у сваком другом месту где наши сународници данас живе“, казао је министар.

Јевтић је мештанима Велике Хоче на Михољдан поручио да је њихова одлука да остану и опстану најхрабрија могућа.

„Ваша одлука да останете и опстанете је јасан позив свима да уз упорност може да се постигне све. Оно што је највећи изазов у једном тренутку, изазов који смо ми победили је јасна порука и врло јасан позив свима, сваком Србину и свакој Српкињи, још једном, вратите се на Косово, борићемо се заједно, будите упорни, опстаћемо и остаћемо и биће нас више“, казао је министар.

Приликом посете Великој Хочи, Јевтић је обишао и „Виницу Петровић“, и са власником винице разговарао о начинима бољег пласмана производа на тржите.

„Били смо присутни на сајму вина у Београду, где је Канцеларија за Косово Владе Србије помогла људима из Велике Хоче да произвођачи вина своје производе прикажу на сајму и на неки начин учине корак више ка отварању могућих тржишта. Оно што јесте добар рецепт је оно што ради Дечанска виница, јер се њихова вина могу наћи на многим местима на Косову али и у Србији“, рекао је Јевтић.

Он је напоменуо да добра сарадња Привредних комора Србије и  Косова може у многоме допринети бољем пласману вина и других производа које се производе у Великој Хочи и Ораховцу.

Погледајте и ...

Сутра се навршава 20 година од отмице Ђура Славуја и Ранка Перенића

Удружење новинара Србије (УНС) и његов огранак Друштво новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) подсећају да …