НАЈНОВИЈЕ

Симић и Мета о побољшању односа српског и албанског народа у региону

Потпредседник косовског парламента Славко Симић састао се данас са председником Албаније Иљиром Метом, који борави у посети Косову и Метохији.

Потпредседник Скупштине Славко Симић је том приликом истакао кључну улогу помирења српског и албанског народа, како би се очувао мир и стабилност на западном Балкану, констатујући да два народа треба да остану осовина мира у региону.

Односи Срба и Албанаца су, према његовим речима, у успону захваљујући пре свега добрим личним контактима председника Александра Вучића и премијера Едија Раме и њиховој политици која је заснована на рационалним премисама и опредељењу за европску будућност земаља западног Балкана.

Симић је додао да је Српска листа доследно опредељена за побољшање односа српског и албанског народа у региону, и да је то један од разлога учешћа српских политичких представника у раду централних институција у Приштини.

Такође, Симић је на састанку покренуо и питање положаја српског народа у Албанији, којем се, како је истакао, морају гарантовати право на језик и очување културног и националног идентитета, у складу са највишим европским стандардима.

Погледајте и ...

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић: Настављамо да инсистирамо на истини и правди

У уторак 21. августа навршава се две деценије од отмице новинара Радио Приштине Ђура Славуја …