Главна / Друштво / Радио Грачаница већ 18 година презентује благовремене информације

Радио Грачаница већ 18 година презентује благовремене информације

Радио Грачаница сутра прославља 18 година постојања. Прво „добар дан“ на 90,7 МHz зачуло се 21.октобра 1999.године, када је Радио Грачаница почела да ради као наследник радио Приштине.

О оснивању и раду Радио Грачанице у Јутарњем програм разговарали смо са директором РТВЦ Грачаница, Сашом Мицићем.

„Иако се 18 година обично везује за пунолетство, мислим да смо ми сазрели много пре пунолетства, а први испит зрелости био нам је 17.март 2004. године о коме смо са лица места извештавали. Веома је битно то што је Радио Грачаница почела да ради одмах након ратних дешавања на Косову и Метохији и била је уз свој народ када је било тешко и увек се трудила да слушаоцима пружа проверене и благовремене информације“ , истакао је Мицић.

Од времена оснивања па до данас Радио Грачаница је прошла кроз многе трансформације, које су утицале на производ бољег и квалитетнијег програма.

„Радио Грачаница је била смештена у једној од просторија Дома културе, где смо радили у 60 квадратних метара. Данас имамо своју зграду у којој поред радио програма производимо и телевизијски у ТВ центру, који је отворен прошле године и који ће ускоро прерасти у локалну телевизију“, истакао је Мицић.

Он је додао да је задовољан тимом људи са којима сарађује и посебно је истакао добру сарадњу Радио Грачанице са ТВ Мост, ТВ Пулс и радијом Косовска Митровица.

„Радио Грачаница данас функционише у оквиру ЈП Мрежа Мост са чијим чланицама имамо веома добру сарадњу у виду размене видео и радио материјала, фотографија и вести. Директорица Мреже Слађана Иванчевић интезивирала је и знатно унапредила нашу сарадњу“, нагласио је Мицић.

Радио Грачаница своје вести презентује и путем сајта и друштвених мрежа, а 1. септембра 2016. године директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и директорица Мреже Мост Слађана Иванчевић отворили су РТВЦ Грачаница.

Check Also

У Грачаници одржан Сајам образовања

У Грачаници је данас одржан четврти Сајам образовања, на којем су представници високошколских установа са …