понедељак , 18 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Лазић: У КБЦ Приштина-Грачаница решен проблем анестезиолога

 

Стање у Клиничко болничком центру Приштина са седиштем у Грачаници , што се тиче медицинског материјал и лекова  се поправља, али и проблем анестезиолога је решен. Од 20. октобра ова установа  је добила пет нових анестезиолога, који су били преко потребни становништву у Грачаници, истакао је новоименовани директор КБЦ Приштина-Грачаница доц.др Братислав Лазић.

„Од 20.октобра у КБЦ Приштина-Грачаница почело је са радом пет анестезиолога и чекамо да још два млада лекара заврше специјализацију и биће решен овај дугогодишњи проблем у Грачаници. Тренутно стање није лако, постоје одређени проблеми организационе и техничке природе али  се можемо увек ослонити на кадар који има КБЦ Приштина. Велики број лекара са великим искуством, знањем, професори са Медицинског факултета ради годинама клиничко болничком центру у Грачаници.  У наредном периоду очекује се побољшање у КБЦ Приштина-Грачаница, да се постигне много завиднији ниво него што је сада. За сада лекова и медицинског материјала има, а  одређени уређаји који захтевају одржавање су  сервисирани, могу да кажем да у овом тренутку можемо да функционишемо у пуном капацетиту и да наставимо у континуираном пружању здравствених услуга пацијентима“.

Директор Лазић је рекао да му је драго што је са својим народом и да ће се трудити да помогне свим пацијентима на КиМ, као и до сада.

„Част ми је да будем на челу једне овакве установе у коју сам и поникао, не само ја већ и многе моје колеге.Ми смо наше прве и професионалне кораке стекли баш у КБЦ Приштина. Желим да истакнем да наша едукација која је стечена током свих година рада у ово озбиљној установи , а посебно што је рад приштинских лекара препознатљив  и ван граница“.

Интервју са доц.др Братиславом Лазићем можете погледати овде:

Погледајте и ...

Коснет: Косову потребан споразум и одговорно руководство

Приштини је потребан споразум са Београдом, који ће резултирати “узајамим признањем”, али и одговорно руководство, …