уторак , 19 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

В. Костић разговарао са младим каратистима из Грачанице

Поводом завидних резултата младих каратиста из Грачанице остварених на светском првенству у Румунији, председник општине Грачаница Владета Костић примио је такмичаре и тренерa Карате клуба „Сенши“.

Од 3. до 5. новембра у граду Клужу у Румунији одржано је светско првенство у каратеу и светски Куп за децу. Каратисти карате клуба „Сенши“ из Грачанице освојили су три бронзане медаље такмичећи се за репрезентацију Србије. У борбама за децу медаље су освојиле Исидора Стојановић и Емилија Аксић, док је у борбама за омладинце медаљу освојио Игор Караџић.

На оствареном успеху честитао им је председник општине Грачаница Владета Костић, који је са њима разговарао у згради општине Грачаница.Он је казао да локална самоуправа спортисте помаже онолико колико општински буџет дозвољава и да ће то радити и у будућности.

„Ово је један од оних тренутака када се поносите својим суграђанима, у овом случају најмлађим. Радује ме чињеница да је све више младих који се баве спортом, јер спорт омогућава не само физички већ и духовни развој који је предуслов да постанете добри људи. Желим да у наредном периоду ваши резултати буду још бољи и да нас у будућности обрадујете са још медаља“, казао је Костић младим спортистима.

Према речима тренера Милана Рашића, данашњом посетом председника Костића желели су да упознају са оствареним резултатима и радом.

„Имамо три бронзе са светског шампионата и презадовољни смо резултатима. Било је ово напорно такмичење, био је и напоран пут на којем је шесторо каратиста из Грачанице учествовало под заставом Србије. Председника Костића смо упознали са нашим успесима, а разговарали смо и о будућој сарадњи која је до сада била одлична. Ми ћемо наставити са напорним радом а Општина ће наставити да нас подржава“, казао је Рашић за сајт општине Грачаница.

„Веома сам срећна што сам освојила медаљу на светском купу за децу. Ово је лепо искуство, упознала сам нове другаре, волим карате и радујем се сваком новом тренингу“, каже десетогодишња Исидора Стојановић из Лапљег Села.

Такмичење у Румунији окупило је 46 земаља, са око 2.000 такмичара. Србија је укупно освојила 52 медаље златног, сребрног и бронзаног сјаја.

Погледајте и ...

Шабан Шаулић погинуо у удесу у Немачкој

Певач народне музике Шабан Шаулић настрадао је након удеса у Немачкој. То је за “Новости” …