четвртак , 13 децембар 2018
НАЈНОВИЈЕ

У Косовској Митровици прослављена градска слава Митровдан

Светом архијереском литургијом у храму Св.Димитрија у Косовској Митровици почело је обележавање градске славе Митровдан. Улицама града прошла је литија до трга Цара Лазара где је у присуству великог броја грађана , директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића и председника Одбора за помоћ Србима на Косову Милорада Арлова, пресечен славски колач и поломљена погача у којој је био златник са ликом Св.Димитрија дар Републике Српске.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић поручио је да “док год смо спремни да се боримо за оно што је наше, а спремни смо, то наше није и неће бити изгубљено”.

“Овде у Косовској МИтровици сваки дан је дан борбе за опстанак и очување нашег националног и културног идентитета , наших државних и националних институција и зато смо у читавој Србији поносни на овај град”, рекао је Ђурић .Он је нагласио да Косовска Митровица ужива поштовање , љубав и поверење читаве Србије, јер Србија зна да се Косовска Митровица налази на бранику наших државних и националних интереса.

Према његовим речима”као што су генерације пре нас истрајавале и у мрачним временима, чувајући једни друге у саборности, слози и љубави дочекивали боље дане тако ће и наш народ на КиМ данас сложно , снажно и одлучно наставити да се чува , да се бори и да буде понос и дика читаве српске нације”.

У свој беседи владика Теодосије је подсетио да је Свети Димитрије заштитник и чувар Косовске Митровице и свих нас који верујемо и молимо се за помоћ и заштиту.
“Нека нас Свети Димитрије надахне оном љубављу коју је имао када је страдао за Христа ради истине , правде и вечнога живота “, рекао је владика и пожелео да и ми попут наших предака сачувамо оно што нам је остављено.

Председник Привременог органа Косовске Митровице Александар Спирић је захвалио је држави Србији , председнику и Влади за сву помоћ и подршку коју пружа српском народу на Косову и Метохији и изразио уверење да ћемо ако будемо уз своју државу, уједињени, сложни и чврсти победити све недаће и остати на овим просторима.

Председник Одбора за помоћ србима на КиМ из Републике Српске Милорад Арлов пренео је братске поздраве из Републике Српске и добитнику златника са ликом Светог Димитрија пожелео срећу .
Извор: ТВ Мост

Погледајте и ...

Вучић: Учинићемо све да сачувамо мир, само без понижавања

Председник Србије Александар Вучић рекао је да намера Приштине да формира војску није у складу …