Главна / Вести / Косово и Метохија / На позив за помоћ и сами доживели саобраћајну несрећу

На позив за помоћ и сами доживели саобраћајну несрећу

saobracajka_hitna_pomoc_1У реону Грачанице данас поподне догодиле су се две одвојене саобраћајне несреће у којима је повређено пет особа. Повређенима у удесу код Грачаничког језера у помоћ су кренуле екипе Хитне помоћи из Приштине и Лапљег Села. На путу до места несреће екипа Хитне помоћи из Приштине  сударила се са  аутомобилом марке BМW.  У судару Хитне помоћи и аутомобила лакше су повређене су четри особе, медицинска сестра, лекар и возачи Хитне помоћи и BМW. Повређени су одмах пребачени у болницу у Приштини. У удесу код Старог Бадовца повређена је једна женска особа, којој је прву медицинску помоћ пружила екипа лекара и техничара Хитне службе Дома здравља Грачаница из Лапљег Села. Повређена је ван животне опасности, речено је нашој редакцији у Хитној служби у Лапљем Селу.

saobracajka_hitna_pomoc_2Припадници Косовске полицијске службе изашли су на лице места и извршили увиђај. Претпоставља се да је у оба случаја узрок неприлагођена брзина и премор возача.

Лекари Дома здравља Грачаница, апелују на возаче да по великој врућини не управљају моторним возилима, осим ако је то заиста неопходно. Велике врућине и неприлагоћена климатизација у возилима, лоше утичу на возаче, ствара се утисак замора и поспаности, посебно након више десетина километара за воланом. То може бити опасно, како за возаче, тако и на пешаке, и зато се препоручује да се возилом не управља у периоду од 12 до 18 часова, посебно када су тепературе изнад 35 степени, саветују лекари.

Check Also

Став Србије је да таксе морају бити укинуте без условљавања

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев није данас желео да коментарише најновија …