понедељак , 17 децембар 2018
НАЈНОВИЈЕ

Нови скуп о унутрашњем дијалогу о Косову и Метохији

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић отворио је данас округли сто који у оквиру унутрашњег дијалога о Косову и Метохији организују институти друштвених и хуманистичких наука.

Министар је подсетио да је дијалог започет на иницијативу председника Републике Србије Александра Вучића и нагласио да није реч о дијалогу о дијалогу, већ о озбиљном и креативном изношењу ставова и предлога који треба да помогну у формулисању политичке платформе и изградњу широког националног консензуса о питањима од приоритетног националног и државног значаја.

Идеја данашњег састанка је да научници у краткој форми изнесу резултате научних истраживања и научноистраживачких пројеката који се односе на различите аспекте проблема Косова и Метохије, историјског, археолошког, етнографског, друштвеног, демографског, социолошког, политиколошког, филозофског и других. Једноставно да се укључе у дијалог слободно изражавајући мишљења, ставове, идеје и предлоге, рекао је Шарчевић.
Он је нагласио да су друштвене и хуманистичке науке од стратешке важности за сваку државу, јер не само изучавају него и стварају вредности једне заједнице, подржавају и објашњавају идентитет једне државе, нације, регије, коначно једног народа ма где живео.

Извор: РТВ, Танјуг

Погледајте и ...

Сутра протест удружења “Подржи ме”

 У просторијама Митровачког двора сутра ће бити одржан протест удружења за подршку и бригу о …