НАЈНОВИЈЕ

Успех младих каратиста из Грачанице за репрезентацију Србије – подстрек за даљи рад

Шесторо учесника у репрезентацији Србије и три бронзане медаље на недавно одржаном светском првенству  у Румунији, учинак је којим се може поносити карате клуб „Сенши“ из Грачанице.

Исидора Стојановић и Емилија Аксић освојиле су бронзу у борбама за децу, а  у такмичењу за омладинце бронзу је освојио Игор Караџић.

Тренер клуба Милан Рашић казао је за наш програм да су медаље посебно драге и значајне јер су освојене за репрезентацију Србије.

„ Када смо пре месец  дана гостовали на вашем програму,  најавили смо за шта се спремамо и рекли да ће бити веома тешко,   јер је  конкуренција јака.  Сама чињеница да смо имали шесторо учесника из нашег клуба, који су бранили боје наше репрезентације, за нас је била велика част, а медаље су огроман  успех“, каже Рашић.

Успех који у последње време постижу спортисти са ових простора,  који се баве биорилачким вештинама, само је показатељ да се млади све више окрећу правим вредностима сматра Рашић.

„Мислим да је свима нама досадило да будемо у некој врсти хендикепа и да само само кукамо како немамо услова  да ишта постигнемо. Видим да се све више младих бави неким спортом, а сваки успех било кога од нас повлачи и оне друге који се труде још више да се и они докажу, што је веома добро“, каже тренер Рашић.

Освајачица медаље Исидора Стојановић, ученица петог разреда ОШ „Миладин Митић“ у Лапљем  Селу, каже да је медаља за репрезентацију своје државе нешто што је вредело труда.

„Кад сам почела да тренирам карате то је било због равних табана, али сам после заволела овај спорт и трудила се да будем успешна у томе. Имала сам велику подршку и породице и мојих другара, као и мог учитеља. Медаља је за мене награда за сав труд који сам уложила, а посебно када знам да је за репрезентацију“, каже млада каратисткиња.

Неадекватни услови за тренирање, чињеница је са којом се суочавају готово сви спортски клубови са овог простора  али тренер Рашић каже да се нада да ће се и то решити завршетком изградње нове спортске хале и истиче велику подршку локалне самоуправе и институција.

Карате клуб „Сенши“ основан је пре седам година, а тренутно има око 50 активних чланова.

Погледајте и ...

Мечеви су тешки, али морам да се изборим с тим, каже тенисерка Марија Дукић

Млада тенисерка Марија Дукич непрестано осваја награде на тениским турнирима, а међу тим наградама често …