четвртак , 18 октобар 2018
НАЈНОВИЈЕ

Др Мирјана Димитријевић: Дом здравља, установа доступна свим пацијентима 24 сата дневно

Одлуком Владе Републике Србије од 14.септембра ове године, на месту в.д. директора Дома здравља у Грачаници налази се др Мирјана Димитријевић, иначе дугогодишњи стоматолог у овој здравственој установи.

Са др Димитријевић смо у емисији Пријатно поподне на нашем програму, разговарали о раду, могућностима и условима у којима ради Дом здравља, кадровима, снабдевености лековима и санитетским материјалом.

У склопу Дома здравља у Грачаници функционише Служба опште медицине са кућним лечењем, Служба поливалентне патронаже, Педијатријска служба, Гинекологија, ОРЛ, Офталмологија, Дерматологија, Урологија, Стоматологија, а недавно је отворено и дечје одељење Стоматологије, што представља велику олакшицу родитељима, када је у питању орална хигијена и здравље зуба код деце.

Када је у питању ситуација са морбилима, др Димитријевић каже да су сви лекари у свим службама укључени максимално у проблем и ангажовани на откривању и хитном реаговању.

– Имамо сарадњу са инфектологом који ординира у склопу Интерне клинике у Лапљем Селу, где постоји изолована амбуланта за сумњиве случајеве, чији симптоми упућују на морбиле. Служба патронаже редовно обилази породице из којих су изоловани случајеви морбила и породице које су у контакту са њима – додаје др Мирјана Димитријевић.

Ампулираних лекова и антибиотика има у задовољавајућој мери, међутим нема таблетиране терапије за хроничне пацијенте.

Треба додати и да се у овој установи раде редовни систематски прегледи деце, а када су у питању пацијенти, они, осим са подручја Косовског округа, долазе и из Поморавља, Штрпца, Племетине и других крајева.

Погледајте и ...

Потребно веће учешће жена у Форумима за безбедност

У организацији Мисије ОЕБС на Косову 10. октобра у центру Приштине одржана је јавна промоција …