Главна / Вести / Косово и Метохија / Јевтић са представницима америчке агенције “Корпорација Миленијумски изазови “ о улагањима

Јевтић са представницима америчке агенције “Корпорација Миленијумски изазови “ о улагањима

Значај инвестиција генерално као и улагања у енергетски систем и важност  једнаке заступљености свих народа на Косову у различитим програмима и програмима које подржава америчка агенција “Корпорација миленијумски изазови”/”Millenium Challange Corporation”(MCC) биле су основне теме састанка који је у Приштини одржао потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић са извршним директором ове агенције Џонатаном Нешом .

 Миниистар Јевтић је директору Нешу на самом почетку сусрета представио ситуацију у којој се невећински народи на Косову налазе и истакао важност укључивања свих невећинских народа у програмима који су значајни за косовско друштво како би се и на тај начин подстакло запошљавање и смањио број оних који данас на Косову не завидно живе.

 Јевтић је навео да је један од његових главних циљева да кроз различите програме подстакне запошљавање и у повратнчким местима јер како је реко „ искрено верујем да ће се на тај на створити и услови за одрживи опстанак“, казао је министар и захвалио се господину Нешу на свој помоћи коју Влада Америке пружа у овом погледу кроз различите програме.

 „Сектор енергетике је сектор који захтева нове начине производње енергије коришћењем природне ресурсе како би са једне стране заштили околину а са друге имали стабилне изворе енергије. Данас је у читавом региону електрична енергија најскупља на Косову и у ситуацији где економија није најбоља тај моменат итекако утиче и на живот свих грађана. Морамо радити на томе да створимо позитивне промене у свакој области где можемо. “, рекао је Јевтић.

 Извршни директор америчка агенција “Корпорација Миленијумски изазови”/”Millenium Challange Corporation” Џонатан Неш је током састанка рекао да се на оваја начин помаже владама да се некима од најсиромашнијих људи обезбеде радна места као и да се повежу са тржиштем и могућностима за запошљавање.

Check Also

Јакуп Краснићи добио позив за Хаг

Бивши портпарол ОВК и некадашњи председник косовске скупштине Јакуп Краснићи објавио је данас да је …