четвртак , 13 децембар 2018
НАЈНОВИЈЕ

Донаторско вече “Дани милосрђа” отворено у Подгорици

У Подгорици, у хотелу “Подгорица” свечано је отворено донаторско вече под називом “Дани милосрђа”. Овај догађај организован је на иницијативу Савеза удружења расељених, избеглих и прогнаних лица у Црној Гори и Удружења породица киднапованих, несталих и убијених на Косову и Метохији “Црвени Божур”, а уз помоћ и подршку Амбасаде Републике Србије у Црној Гори, Комисије за нестала лица Владе Републике Србије и Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије.

Ово донаторско вече организовано је у циљу чувања од заборава страдања, али и у циљу прикупљања помоћи за социјално најугроженије породице несталих, избеглих и расељених лица.

Окупљеним званицама приказан је филм “Универзум бола”, а између осталих, присутнима су се обратили и амбасадор Србије у Црној Гори Зоран Бингулац, председник Комисије за нестала лица Вељко Одаловић.

Наредних дана у Подгорици ће бити одржан форум Међу-институционална иницијатива за трајна решења расељених лица са Косова “Скопски процес”, на коме ће учешће узети и Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић, као и Канцеларија за Косово и Метохију.

Погледајте и ...

Вучић Танину: Војска Косова нова провакативна мера

Председник Србије Александар Вучић рекао је шефу Унмика Захиру Танину да ће Србија учинити све …