петак , 15 децембар 2017
НАЈНОВИЈЕ

Учесници форума у Подгорици сложни: Услови за повратак нису задовољавајући

Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић је рекао да је кључна порука,  да се ово питање и овај проблем реши пре него што се наврши две деценије од тренутка када су се та лица раселила . То мора да буде приоритет, истакао је Јевтић наглашавајући да мисли да сада постоји боља политичка клима у Приштини због чињенице да се у званичном документу Косовске владе по први пут налазе препоруке министарства за повратак и да је  за 2018. увећан буџет минстарства за ову намену.
Портпарол мисије ОЕБС-а Сенад Сабовић истакао је да у прилог стварања бољих услова за повратак , предложен  нацрт закона да се расељени ослободе пореза на узурпирану имовину и судске таксе , што до сада није био случај.
Учесница форума, Драгица Вучевић из Управе за збрињавање избеглица у Црној Гори истакла је да се у једном периоду успевало  у повратку расељених али да мисли да је опет дошло до застоја.
Другог дана рада форума биће усвојени закључци стратешке визије за спровођење трајног решења за расељене. Иначе, ово је четврта по реду конференција. Прва је била одржана у Скопљу због чега иницијатива носи назив “ Скопски процес „.

Погледајте и ...

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић честитао одборницима и градоначелницима Српске листе почетак мандата

Српској листи и свим одборницима и градоначелницима, који су допринели њеној убедљивој победи у већински …