Главна / Вести / Косово и Метохија / Усвојена одлука о плаћању кирије за објекат у власништву СПЦ

Усвојена одлука о плаћању кирије за објекат у власништву СПЦ

Косовска влада је на данас одржаној седници, а након инцијативе потпредседника Владе и министра за заједнице и повратак Далибора Јевтића, усвојила Одлуку о плаћању кирија за објекат власништва Српске православне цркве у Приштини, а који већ дуже време користи Агенција за борбу против корупције Косова.

Одлуком која је једногласно усвојена СПЦ се плаћа дуг од укупно 285,484.50€ за период од 15.07.2016. до данас, према уговору о месечној закупнини од 9.063€.

Заменик премијера Јевтић је након усвојене одлуке рекао да је од велике важности да се поштује имовина СПЦ на Косову, да се поштују уговори и Закони и ова одлука је важна управо у смислу изградње поверења.

Јевтић је изразио очекивање да ће се, након и Одлуке о укидању експропријације земљишта на Брезовици и ове данашње важне одлуке, наставити са позитивним решавањем свих питања за које претходне владе Косова нису имале довољно слуха, а ни храбрости да их решавају, а када је у питању била српска заједница на Косову.​

Check Also

Одобрена изградња 62 нове куће у шест општина на Косову

На електронској седници Управног одбора пројекта“Повратак и реинтеграција на Косову, пета фаза (РРК5)”у којој су учествовали …