Главна / Друштво / Перформанс ученика Медицинске школе поводом Светског дана борбе против Сиде

Перформанс ученика Медицинске школе поводом Светског дана борбе против Сиде

Поводом Светског дана борбе против Сиде, ученици средње Медицинске школе окупили су своје професоре и другове на перформасу којим су приказали колико је битно бити упућен у методе заштите од Хив вируса, али и ситуације у којима се млади како се не би издвајали из друштва подвргавају ризицима да постану Хив позитивни.

Психолог у Медицинској школи, Валентина Николић истиче да се сви запослени у школи труде да разговором и едукацијом повећају свест ученика о значају превенције код ове болести.

“Нисам сигурна да млади довољно знају о ризику који носи прерано ступање у сексуалне односе. Рекла бих да можда треба више радити са децом, пре свега родитељи али и професори на тему полно преносиве болести. Ми смо данас, заједно са нашим ученицима, поред перформанса, одрадили и кампању, односно покушали да информишемо јавност о значају превенције и о раној информисаности о Хив вирусу. Ми у оквиру својих наставних активности редовно посвећујемо пажњу овој теми”, рекла је Николићева.

Професор практичне наставе у Медицинској школи Ирена Величковић казала је да се значај данашњег перформанса огледа пре свега у информисању деце али и шире јавности да је болест Сида и те како присутна у садашњости, али и да је кључна активност, посебно овог 1. децембра, подизање свести о превенцији болести.

“Сваке године организујемо неку активност на ову тему. Перформанском смо показали значај информисаности о овој болести, а посебно смо њиме хтели да нагласимо да је превенција веома битна и код ове болести, као и код свих осталих”, рекла је Величковићева.

Ученици средње Медицинске школе и актери данашњег перформанса Марија Велић и Новак Ристовић поручили су својим улогама да је јако битно имати свој став и не дозволити да зарад друштва и провода постанете још један “позитиван” на статистичкој листи оболелих од Сиде.

 

Check Also

Comnet најоштрије осуђује претње упућене новинарки Информера Милици Дакић

Удружење електронских медија Comnet најоштрије осуђује бруталне претње, које су путем друштвених мрежа  упућене новинарки …