Главна / Друштво / ТВ Грачаница ускоро почиње са радом

ТВ Грачаница ускоро почиње са радом

Прошле године Радио Грачаница је постала телевизијски центар а ускоро ће на истој локацији бити отворена и телевизија Грачаница. О томе смо у Пријатном поподневу разоварали са директором РТВЦ Грачаница, Сашом Мицићем.

„Првог септембра 2016. године, на иницијативу директорке Мреже Мост Слађане Иванчевић, отворен је ТВ центар Грачаница, који је званично отворио директор Канцеларије за КиМ  Марко Ђурић. Тада су нам пожелели да ТВ центар ускоро прерасте  у једну озбиљну телевизију. Само годину дана после, након интезивног рада и уз велику подршку Мреже  успевамо у томе и постајемо телевизија“, истакао је Мицић.

„У свему овоме не бисмо успели да нисмо имали константну и несебичну подршку Мреже Мост, односно директорке и  координатора пословних јединица, са којима смо до сада имали одличну сарадњу, а верујем да ћемо тако и наставити“, нагласио је Мицић.

Он је напоменуо да је телевизија добила све потребне дозволе, а потписан је и уговор са кабловским оператерима, који ће емитовати програм  телевизије Грачаница.

„ТВ Грачаница као медијска кућа задовољаваће основне поставке програмске концепције, са специјалним акцентом на информативне садржаје. У програмској оријентацији на првом месту биће информисање гледалаца, са циљем да подстакнемо и подигнемо свест људи и љубав према окружењу у коме живе и раде“.

Мицић је истакао да ће ова телевизија  неговати отворену програмску оријентацију и уређивачку политику која ће грађанима и гледаоцима омогућити правовремене, објективне и свобухватне информације о свим релевантним догађајима и личностима. Иако ће акценат  програмске шеме бити на информативном програму, неговаће се и остали видови програма.

„Постоје, наравно, медији који се баве изваштавањем , али ТВ Грачаница ће употпунити информисаност становништва о људима, догађајима и појавама у Грачаници и околини, и то ће бити телевизија чији програм, не само локацијски, већ и концептуално треба да употпуни тај вакуум  на територији општине Грачаница и шире. Дакле, обогатиће медијску слику Грачанице, доносећи информативни, забавни, образовни и спортски садржај. Убеђен сам да ће ТВ Грачаница својом гледаношћу заузети запажено место у Грачаници и околини“, нагласио је Мицић.

Check Also

Обезбеђене три стипендије на Међународном пословном колеџу у Митровици

Представници Међународног пословног колеџа из Митровице (ИБЦ-М) посетили су данас Општину Грачаница, где су се …