Главна / Вести / Косово и Метохија / Нема отпуштања железничара на КиМ

Нема отпуштања железничара на КиМ

Радници железничког чвора Косово Поље који живе на КиМ или су ту радно ангажовани нису технолошки вишак и потребни су железници, саопштило је железничко предузеће “Инфраструктура железнице Србије”.

То су поново потврдили руководиоци компанија “Инфраструктура железнице Србије” и “Србија воз”, као и представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре на данашњем састанку са шефовима секција “Инфраструктуре железнице Србије” са територије КиМ.

Такође, руководиоцима железничког чвора Косово Поље поново је истакнуто да ће радници који нису радно ангажовани, а живе на територији КиМ, бити пребачени у компанију “Железнице Србије ад”, док ће запослени који нису радно ангажовани, а већ дуго живе на територији централне Србије, бити третирани са посебном пажњом приликом реализације другог круга социјалног програма.

На овај начин разрешене су све недоумице запослених у железничким компанијама са КиМ, а процес рада у железничком чвору Косово Поље ниједног тренутка није доведен у питање, наведено је у саопштењу.

У име свих шефова секција Инфраструктуре железнице Србије са територије КиМ, шеф Секције за електротехничке послове Косово Поље Велимир Анђелковић је том приликом захвалио Влади Србије и директорима јавних железничких компанија на напорима које улажу да се на том подручју железнички саобраћај несметано одвија, чиме се стварају услови да запослени остану у јужној српској покрајини.
Продат отпад за 136 милиона динара

 

“Инфраструктура железница Србије”, на лицитационој продаји отпадног материјала, придобијеног у току процеса рада из својих организационих јединица широм Србије, зарадила је 136 милиона динара, саопштено је из те компаније.

На успешној јавној лицитацији у Београду, “Инфраструктура железнице Србије” понудила је на продају отпадни материјал, односно колосечни челични отпад, отпад од челика и гвожђа, од обојених метала, текстила и гуме који се налази у Београду, Лапову, Суботици, Зрењанину, Новом Саду, Руми, Панчеву, Пожаревцу, Краљеву, Ужицу, Зајечару и Нишу.

Највише интересовања привукла је продаја отпадног материјала који се налази у Руми, а за отпадни материјал који данас није продат, биће организована нова јавна продаја.

Из “Инфраструктура железница Србије” наводе значај таквог приступа у решавању питања материјала и сировина који нису потребни, који се огледа у повећању прихода саме компаније, и о бризи о околини у свим местима где се налази отпад.

Извор: Танјуг

Check Also

Српска листа: Бесрамни напади Весне Пешић захтевају најхитнију реакцију

Бесрамни напади Весне Пешић и осталих тзв. опозиционара којима се најдиректније прети убиством председнику Александру …