четвртак , 17 јануар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Отворена истрага против косовског министра Гашија

Косовска полиција поднела је Основном тужилаштву у Ђаковици кривичну пријаву против министра за дијаспору у косовској влади Дардана Гашија и још неколико особа, због пуцања из пиштоља на окупљању које је организовао потпредседник косовске владе Фатмир Лимај.

Неколико десетина особа било је на слављу Фатмира Лимаја у његовој одаји у селу Бање код Малишева, а поводом одлуке Основног суда у Приштини, да буде ослобођен оптужнице за корупцију и злоупотребу дужности, док је био министар за инфраструктуру.

Приштински медији објавили су видео-клип са прославе, снимљен телефоном, на којем се види како најпре бивши председник општине Србица Сами Љуштаку пуца из пиштоља, а одмах за њим и министар за дијаспору и потпредседник косовске владе Дардан Гаши.

Портпарол косовске полиције за регион Ђаковице Лирије Подримај изјавила је приштинским медијима да су предузете оперативно-истражне радње, да је интервјуисано неколико особа, и да је кривична пријава поднета Основном тужилаштву у том граду.

Претходно су, пошто је видео-снимак објављен у медијима, посланици Демократског савеза у косовској скупштини затражили изјашњавање премијера Харадинаја о овом случају, захтевајући смену потпредседника владе Дардана Гашија.

Према посланицима ДСК, понашање министра Гашија, изнад свега је у супротности са високом етиком коју би требало да имају званичници централних институција.
Извор: РТС

Погледајте и ...

Север Косова и Метохије окићен српским и руским заставама

Север Косова и Метохије  је окићен поводом посете Београду председника Руске Федерације Владимира Путина, којем …