КосовоНасловна

Учесници скупа у Косовској Митровици: Надамо се промени, тренутно је неиздрживо

Учесници скупа у Косовској Митровици изразили су наду да ће се нешто променити у наредном периоду како би Србима на Косову били олакшани услови за живот и истичу да је тренутна ситуација неиздржива и неприхватљива.

Један од њих истиче значај међународне заједнице.

„Све зависи од међународне заједнице, како ће да нас чује и да то прихвати. Све зависи од њих, не зависи од нас. Очекујемо да ће бити нешто боље и да се окрену према српском народу, надамо се да ће се након овог скупа учинити нешто и за српски народ, иначе овако је неиздрживо и неприхватљиво“, казао је за Косово онлајн.

Такође, учесник скупа, сматра да су Срби требали да прогласе самоокупацију, а на питање да ли ће међународна заједница након онога што је поручено са данашњег скупа учинити нешто како би дошло до промене, каже „ако неће они, онда ћемо ми“.

Међу онима који сматрају да је добро што је овај скуп организован је и некадашњи радник Трепче који је рекао за Косово онлајн да није добро то што су данима само ћутали и мирно посматрали шта се ради.

„Треба да се подигне глас нашег народа, да се чује у свету како ми Срби изузетно тешко живимо на Косову и Метохији. Ми желимо овде мир и са свима другима који живе на Косову и Метохији да се врати како је било некада када сам живео од зарађеног динара. Динар је платно средство овде и треба да остане и ми желимо да останемо овде јер је ово наша земља, Косово и Метохија то је моја земља, ја сам овде рођен, мој деда, прадеда и други, имам своју имовину и никада нећу да одем одавде, не може нико да ме истера“, одлучан је.

Извор: Косово онлине

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон