НАЈНОВИЈЕ

Филм “Стадо” победник трећег КММФФ

Проглашењем филма „Стадо“ режисера Николе Која  за најбољи филм фестивала, вечерас је у Дому културе у Грачаници затворен  трећи „Косово и Метохија међународни филмски фестивал“.

Фестивал је свечано затворио редитељ Данило Бећковић, чији су филмови „Мали Будо“ и „Јесен самураја“ били победници првог и другог КММФФ.

„Јако ми је драго да се фестивал ове године одржава у Грачаници и мислим да Дом културе Грачаница ради један сјајан посао, где сте имали прилику да погледате неке од најбољих српских филмова снимљених прошле године. Следеће године ће бити још боље јер знамо шта се све снима и овај фестивал ће бити још успешнији“, казао је Бећковић.

Приход од карата за пројекцију филма на „Млечном путу“ Емира Кустурице, дистрибитер је одлучио да проследи у добротворне сврхе, а Дом културе и Европски културни форум, који су организатори овог фестивала,  подржали су ову акцију, те су приход од 17.500 динара доделили Центру за особе ометене у развоју.

Покровитељ трећег „Косово и Метохија међународног филмског фестивала“ је Министарство културе и ниформисања Републике Србије.

Погледајте и ...

Грачаница: Одржана Свечана академија поводом 70. годишњицеНародног позоришта Приштина

Свечаном академијом  и сценским спектаклом у оквиру којег је приказан развојни пут „Народног позоришта Приштина“, …