четвртак , 17 јануар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Премијером дечје представе „Буди то што јеси“, млади глумци аматери одушевили најмлађу публику у Грачаници

Премијерним извођењем представе “Буди то што јеси“, по мотивима приче Флоријана Здењека, а у адаптацији и режији Бошка Бошкова, млади глумци аматерског позоришта „Јанићије Поповић“из Грачанице још једном су одушевили најмлађу публику.

Маестралном глумом мали глумци аматери успели су да задиве, не само најмлађе посетиоце, него и самог редитеља Бошка Бошкова, који је након представе рекао да је презадовољан сарадњом са децом и да су „прави мали професионалци“.

„ Ова деца су сјајна, дала су ми више него што сам очекивао, а талентованија су и вреднија него што сам могао да замислим. У овом аматерском позоришту „Јанићије Поповић“ се много ради, а оно што ја могу да вам гарантујем је да и моје колеге професионални глумци, са овако мало проба не би никад изашли пред публику као што су ова деца смогла снаге и са врло мало проба изашла пред публику и одрадила сјајну представу“, казао је редитељ.

Млада глумица Невена Недељковић сјајно је водила читаву причу и све време комуницирала са малишанима у публици.

„ Искрена да будем нисам очекивала да ће деца овако реаговати и одговарати на свако моје питање али они си били сјајни и ја сам пресрећна што је представа наишла на овако позитивну реакцију“, казала је млада глумица.

Представа „Буди то што јеси“ је прича о малом тужном псићу Глисти, који је несрећан зато што га други пси исмејавају и ругају му се због његовог изгледа. Тако сав утучен покушава да уз помоћ других животиња реши свој проблем.

Представа „Буди то што јеси“ је прича о малом тужном псићу Глисти, који је несрећан зато што га други пси исмејавају и ругају му се због његовог изгледа. Тако сав утучен покушава да уз помоћ других животиња реши свој проблем.

„Криза идентитета, одувек ствара проблеме, како појединцу тако и целој заједници. Сви смо ми пролазили кроз разне периоде одрастања и сазревања и преживљавали тешке тренутке незадовољства или својим изгледом или својим карактером. Та мука углавном траје све док не схватимо, шта каже мудрост стара, а она каже да нас изглед често вара, и да свако ко је прави лепоту носи у своме срцу и својој глави и верујте решење се крије у свима вама зато „Буди то што јеси“. Поздрављам Вас мили моји и будите увек своји“, а ова деца су права и помозите им да и даље играју своје представе, јер то одлично раде“, речи су редитеља представе Бошка Бошкова.

Погледајте и ...

Север Косова и Метохије окићен српским и руским заставама

Север Косова и Метохије  је окићен поводом посете Београду председника Руске Федерације Владимира Путина, којем …