НАЈНОВИЈЕ

Градоначелник Срђан Поповић уручио санитетско возило Хитној помоћи

Председник општине Грачаница Срђан Поповић уручио је кључеве новог санитетског возила са пратећом опремом Хитној помоћи у Лапљем Селу.

Хитна помоћ у Лапљем Селу добила је од Одељења за здравство општине Грачаница ново санитетско возило са пратећом опремом марке Опел. Осим возила овој здравственој установи дате су и три Гима торбе за хитне интервенције са неопходном опремом.

Кључеве је, директорици Дома здравља Грачаница Мирјани Димитријевић, уручио председник општине Грачаница Срђан Поповић, који је истакао да општина Грачаница наставља да помаже здравствени систем.

„На овај начин пре свега помажемо и нашим суграђанима, који ће добити бржу и бољу здравствену заштиту. Ми ћемо у складу са нашим могућностима наставити да помажемо здравствене установе. Желим да ово возило не користе често, али када буде било потребно верујем да може некоме да спаси живот“, казао је Поповић приликом уручења кључева.

Директорица Дома здравља Грачаница Мирјана Димитријевић захвалила се општини Грачаница на овако великој и значајној помоћи, истакавши да ће олакшати транспорт пацијената.

„Хвала општини Грачаница што се на сваки начин труди да нам олакша функционисање и бригу о пацијентима. Ново возило користиће се углавном за транспорт најугорженијих пацијената до регионалних клиничких центара у централној Србији, јер нам је овако опремљен санитет неопходан за дуже релације“, казала је Димитријевић за сајт општине Грачаница.

Начелница Хитне помоћи Марина Марковић Мадић истакла је да ново возило од великог значаја за ту установу, јер је постојећи возни парк веома стар и са хиљаде пређених километара.

„Од изузетног је значаја с обзиром на старост постојећег возног парка. Хитна помоћ покрива општину Грачница а када је потребно шаље екипе и у суседна места. Ново возило користиће на основу процене хитности траспорта, без обзира да ли је пацијент осигураник нашег Завода за здравствено осигурање. Ми свакодневно обављамо траспорт на основу оцене лекарске комисије и Здравственог фонда“, каже докторка Марковић Мадић.

Чину уручења кључева новог санитетског возила присуствовао је и директор Одељења за здравство општине Грачаница Александар Поповић.

Средствима овог одељења, у кругу Хитне помоћи у Лапљем Селу недавно је изграђен и покривач за санитетска и друга возила, чиме је обезбеђен бољи третман, поготово у хладним зимским данима.

Погледајте и ...

Патријарх Иринеј: Вучић се лавовски бори за Косово и Метохију

И даље мислим да се председник Србије Александар Вучић лавовски бори за Косово и Метохију …