Главна / Вести / Косово и Метохија / Градоначелник Поповић обишао претученог Златибора Денића

Градоначелник Поповић обишао претученог Златибора Денића

Председник општине Грачаница Срђан Поповић и директор здравства у општини Грачаница Александар Поповић посетили  су вечерас око 23 сата  , на хируршком одељењу КБЦ у Грачаници, Златибора Денића који је претходне ноћи нападнут и мучен у својој кући у Угљару код Косова Поља.

Денићу су непознати нападачи у кућу упали у поноћ, извршили преметачину тражећи новац, а онда наставили да се иживљавају над несрећним човеком кога су претукли и пекли грејалицом по ногама.

„Ово што се десило је заиста монструозно. Чињеница да нисмо безбедни ни у својим домовима за мене је неприхватљива и мислим да полиција подхитно треба да почне да ради свој посао. Овакав сличан случај имали смо и 2. Новембра 2016. године, када је, такође у својој кући, нападнут и претучен Војислав Поповић, а починиоци ни до данашњег дана нису пронађени и кажњени“, казао је председник општине Грачаница Срђан Пиоповић.

Поповић истиче да су последњих месеци учестале жалбе мештана Грачанице и околних средина на свакодневна разбојништва и крађе, што како је казао, говори да се мештани не осећају безбедно.

„Апелујем на све институције, од полиције, КФОР-а, и све релевантне институције, које могу да утичу да се безбедност грађана подигне на виши ниво, да то учине што је пре могуће и да кренемо да сређујемо безбедносну ситуацију у општини Грачаница која је постала алармантна“.

Златибор Денић, који је приликом напада добио опекотине другог „А“ и другог „Б“степена на левој натколеници, још увек је у стању шока, а једино што је успео да изговори је да су нападачи говорили ромским језиком.

Check Also

У недеља у Андрићграду свечани дочек деце са КиМ

У недељу 16.јуна у 12 часова у Андрићграду у Вишеграду Одбора за помоћ Косову и …