Главна / Радио / Интервју / Видео:Интервју са министром за повратак и заједнице Далибором Јевтићем

Видео:Интервју са министром за повратак и заједнице Далибором Јевтићем

Заменик косовског премијера и министар за повратак и заједнице Далибор Јевтић у интервјуу за РТВЦ Грачаница рекао је да су приоритети за  2018.године опстанак и повратак расељених Срба са Косова и Метохије.
„Ове године није било већих помака у повратку али је наше министарство радило на опстанку Срба у срединама где је мали број српског становништва.Сада имамо податак да око 4000 Срба жели да се врати на КиМ и  надамо се још већем броју повратника“.

Јевтић је недавно изјавио да деца српске националности треба да уче и знају албански језик ,а да су након тога реакције грађана различите.

 


„На питање ваших колега, да ли деца треба да уче албански, а албанска српски, ја сам одговорио да немам ништа против тога ,а онда je изјава  извучена из контекста и зато су испале такве реакције.Мислим да због наше будућности треба да знамо албански и сваки други језик. Даћу вам пример Штрпца , то је туристичко место и да би се развио туризам и да би се млади људи запослили морају знати српски,албански и енглески језик јер је то место мешовито и долазе туристи са свих страна“.


О осталим темама можете погледати у наставку видео са замеником премијера и министром за повратак и заједнице Далибором Јевтићем.

 

 

 

Check Also

Борељ: Нови текст предлога прослеђен Београду и Приштини

Високи представник за спољну и безбедносну политику ЕУ Жозеп Борељ поручио је да је последња …