Главна / Вести / Косово и Метохија / Марко Ђурић честитао Божић православним верницима

Марко Ђурић честитао Божић православним верницима

У име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић упутио је божићну честитку, Његовој светости патријарху српском господину Иринеју, свештенству, православним верницима, посебно српском народу на Косову и Метохији.

“Божићни дани који су пред нама представљају симбол слоге, љубави, међусобног разумевања и уважавања и истовремено нас обавезују на поштовање и афирмисање толеранције и заједништва међу људима.

И док ишчекујемо са радошћу дан Христовог рођења, који нас увек и изнова обасјава светлошћу вере, наде и љубави, нека се наши домови испуне задовољством, благостањем и миром, а осећање човекољубља, правде и правичности нека нам буду пут и путоказ за срећу и просперитет свих наших грађања.

Такође, искрено желим да нас вековна симболика Христовог рођења оснажи да у миру и међусобном поверењу градимо сигурну будућност за све нас, а слога и јединство, чисто срце, поштење и правичност, нека буду залог опстанка и останка нашег народа на вековним огњиштима предака на Косову и Метохији.

И зато, окренимо се с радошћу Божићу и Новој години, негујући у себи толеранцију и поштовање према ближњима, ценећи друго и другачије, што је уједно и основа складног заједничког живота. Нека врема пред нама буде време љубави и разумевања у коме ћемо стицати и неговати безвремене хришћанске вредности, проналазећи их пре свега у нама самима.

Уз жељу за личну и породичну срећу, професионални успех, а изнад свега добро здравље, надам се да ће борба за очување универзалног добра бити циљ коме ћемо заједно тежити и у овој години”.

 

 

Мир Божји Христос се роди!

Check Also

Дрецун: Не треба Лајчак да доноси нон-пејпер, нема признања

Председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун изјавио је данас да специјалном изасланику ЕУ за …