Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Политички шоу ДСС-а је парада популизма и лишен је озбиљности

Ђурић: Политички шоу ДСС-а је парада популизма и лишен је озбиљности

Демократска странка Србије, током чије је владавине дошло до једностраног проглашења независности наше јужне покрајине, показала је у одсудним тренуцима борбе за српске државне и националне интересе на Косову и Метохији да тој борби није дорасла, а данас представљени проглас је доказ да та странка није ништа научила из својих прошлих неуспеха, саопштио је Марко Ђурић, потпредседник ГО СНС.

Одговор на све изазове са којима су се суочавали док су били на власти, од погрома 17. марта, преко распада Државне заједнице Србије и Црне Горе, све до једнострано проглашене независности Косова, био је мук, гласна тишина у којој су се вртоглавом брзином топиле српске територије и гореле српске светиње, док су Срби у колонама, осрамоћени поразом који су им управо они и њима слични приредили, напуштали своја огњишта. Тада су ћутали и допуштали да њихови тајкуни разарају будућност чак и наших унука, а сада, када се у Србији коначно нешто ради, и када се Србија усправља, они реже и завијају, без праве стварне политике, без дела иза себе, али са мноштвом недела, истиче Ђурић у саопштењу.

Обезбедили су себи место у српској историји као носиоци одговорности у земљи за време њеног највећег суноврата. Већа казна од тога и чињенице да се као последица немају чему на изборима надати, није им потребна.

Укључивање странака у политички дијалог о Косову и Метохији доприноси стварању целовите слике о томе шта српски народ жели и може да уради по питању своје јужне покрајине, и чак је и изношење неодрживих идеја поштеније него бежање од те теме, што је нажалост политика доброг дела странака опозиције.

Један од циљева унутрашњег дијалога је да се тема Косово и Метохија из сфере дневне политике и популизма подигне на ниво озбиљног свестраног стратешког промишљања, међутим документом Демократске странке Србије и начином на који је представљен та сврха није испуњена.

Напротив, додаје Ђурић, данашњи политички шоу Демократске странке Србије био је парада популизма и лишен је озбиљности и осећаја за стварност, што су и хроничне бољке те странке.

Check Also

Косовска Митровица:Радојевић и Хоџић са Нилсом Кнудсеном

Градоначелник Северне Митровице Милан Радојевић заједно са заменицом градоначелника Адријаном Хоџић састао се данас у …