четвртак , 13 децембар 2018
НАЈНОВИЈЕ

У Сувом Лукавцу повратницима запаљено 300 бала сена

Синоћ је у Сувом Лукавцу код Истока нешто пре поноћи, Милораду Дубићу повратнику у овом месту запаљено 300 бала сена.

Штета која је паљевином сена нанета Дубићу је негде око 500 евра, а повратници у овом делу Косова страхују да је ово наставак притиска на њих да напусте своја имања јер је пре неколико дана и породици Вулић у Рудицама код Клине такође запаљено нешто више од 300 бала сена.

„Овакви инциденти показују да се наставља притисак на повратнике да напусте своја имања и да на Косову нису добродошли, што је веома лоше. Инциденти нису случајни јер неко заиста жели да одустанемо од повратка што се неће догодити. На овакве претње одговорићемо још већим залагањем да повратника у 2018. години на Косову буде више али морам и сада да захтевам од надлежних да хитним санкционисањем оних који овакве и сличне инциденте чине помогну посао који радимо а то је да Срба на Косову буде више и да им се у срединама као што је Суви Лукавац, Рудице, Осојане, Тучеп, Кош, Зач, Синај, Љубожда….али и свим повратничким срединама обезбеди пре свега безбедност. Повратници ће у Министарству за заједнице и повратак имати искрену подршку да превазиђу све лоше тренутке, а такође ћемо им пружити и сваки вид подршке, укључујући и материјалну, да остану на својим имањима“, рекао је потпредседник Владе и министар за заједнцие и повратак Далибор Јевтић по добијању информације да се синоћни инцидент догодио.

Иначе, синоћни инцидент није први овакве врсте када је породица Дубић у питању, њима је паљено сено и раније а такође су му украдени и крава и теле. Дубићи су се у Сувом Ликавцу вратили 2005. године.

Погледајте и ...

Колона Кфорових возила на северу Косова, понели опрему за блокаде

Више од 45 возила Кфора ушло је јутрос на север Косова и Метохије. Кретали су …