четвртак , 17 јануар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Хуманитарне организације „28. јун“ и „038“ обезбедиле поклон пакетиће основцима

У Основној школи „Краљ Милутин“ у Грачаници ученицима од првог до четвртог разреда уручени су поклон пакетићи, које је обезбедила хуманитарна организација „28. јун“ из Торонта у сарадњи са хуманитарном организацијом „038“ из Грачанице.

„У питању је акција која има за циљ поделу око 2.000 пакетића малишанима на КиМ. Данас смо кренули из Грачанице, настављамо у Основној школи у Сушици, а сутра ћемо посетити децу у Гораждевцу, Осојану, Великој Хочи, Новом брду, Партешу, Ранилугу…“, истакао је председник хуманитарне организације „038“ Предраг Ристић.

Око 360 ученика Основне школе „Краљ Милутин“ добило је пакетиће и изразило захвалност хуманитарним организацијама, а посебно одушевљење код њих изазвали су костимирани ликови њихових омиљених цртаних јунака.

Хуманитарна организација „28. јун“ основана је у Торонту 2011. године и од тада је донирала преко 170 тона медицинске и хуманитарне помоћи у вредности од 4,6 милиона долара.

„Ово је само једна у низу акција, које организација „28. јун“ са радошћу преузима на себе да уради на територији Косова и Метохије, а има за циљ да свако дете на КиМ осети бар делић божићне чаролије добивши поклон пакетић“ рекла је Александра Трифуновић, испред организације „28. јун“.

Представници ове организације, која окупља наше људе који живе и раде у Канади, а чији је приоритет помоћ угорженом становништву на КиМ наредну хуманитарну акцију на овом подручју, најавили су за Васкрс.

Погледајте и ...

Јовановић: Протекла година успешна, планови и за 2019.годину

У протеклој 2018.години у циљу урбанизације општине Грачаница реализован је значајан број пројеката: Од изградње …