Главна / Вести / Косово и Метохија / Јевтић са Француско- Немачком делегацијом (Хелбахом и Бертином) о актуелним проблемима на Косову

Јевтић са Француско- Немачком делегацијом (Хелбахом и Бертином) о актуелним проблемима на Косову

Потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић, састао се данас у Приштини са Француско- Немачком делегацијом у чијем су саставу били, специјални изасланик за југоисточну Европу, Турску и државе ЕФТА савезног Министарства спољних послова Немачке, Кристијан Хелбах (Christian Hellbach) и шеф Одељења за Западни Балкан при Министарству за европске и иностране послове Француске, Томас Бертин (Thomas Bertin).

 Са представницима Француске и Немачке, потпредседник Владе Далибор Јевтић је разговарао о актуелним политичким темама, на који начин превазићи проблеме са којима се косовско друштво данас суочава. Посебно је истакао важност наставка дијалога Београда и Приштине и нагласио да је увек добро када се о проблемима разговара на свим нивоима. Јевтић је истакао став политичких предствника Срба по питању иницијативе за укидање Специјалног суда, став који је јасан и недвосмислен – Српска листа је против ове иницијативе.

 Изасланицима влада Немачке и Француске за Југоисточне Европе Јевтић је пренео и који су највећи проблеми са којима се суочавају невећински народи на Косову.

 Данашњем састанку присуствовали су и амбасадори Немачке и Француске у Приштини, Кристијан Хелд и Дидиер Шаберт.

Check Also

Стано: Лајчак је само објаснио да међународни споразуми предвиђају и уставна прилагођавања

Kоментаришући оптужбе представника приштинских власти на рачун специјалног изасланика ЕУ Мирослава Лајчака, које су се …