петак , 14 децембар 2018
НАЈНОВИЈЕ

Потписан протокол о сарадњи два позоришта

У Српском народном позоришту потписан је протокол о дугорочној уметничкој и пословно-техничкој сарадњи  Српског народног позоришта и Народног позоришта из Приштине са седиштем у Грачаници.

Потписивању су присуствовали Предраг Радоњић, директор Народног позоришта Приштина, др Зоран Ђерић, в.д. управника СНП-а, Селимир Радуловић, председник УО СНП-а и Милован Филиповић, в.д. директора Драме СНП-а.
Протокол је потписан на велико задовољство оба театра, а размена представа почеће већ у фебруару доласком представе Развојни пут Боре Шнајдера у режији Слободана Скерлића, која је планирана да се изведе 6. фебруара, на сцени “Пера Добриновић” у 19.30.
Српско народно позориште прошле године гостовало је у Грачаници са представом Три лица самоће, Филипа Марковиновића.
Поред размене представа, у оквиру протокола планирају се и заједничке продукције ова два театра, што ће бити резултат жеље за унапређењем и проширивањем уметничке и пословно-техничке сарадње.
Поводом потписивања протокола организована је и конференција за новинаре на којој је присуствовао већи број представника медија.
На конференцији је било речи и о великом значају геста који је учинила Славица Грујић, ћерка диригента Имреа Топлака. Наиме, Славица је Српском народном позоришту поклонила комплетан нотни материјал и полуконцертни клавир који су били имовина маестра Топлака, а Српско народно позориште јој је изразило своју наизмерну захвалност.

Погледајте и ...

Бранкица Костић: Постоје људи који поштују и воле књигу

Народна библиотека у Грачаници је установа која је, упркос тешким условима у претходних неколико година, …