Главна / Друштво / Православна Нова година у Грачаници дочекана уз Гоцу Тржан и Биљану Сечивановић

Православна Нова година у Грачаници дочекана уз Гоцу Тржан и Биљану Сечивановић

Православну Нову годину мештани Грачанице и околних села, дочекали су традиционално на Тргу ослободиоцима у центру Грачанице уз печеног бика на ражњу, кувано вино и ракију.

Као и претходних година, организатор ове манифестације била је општина Грачаница, која је из околних места обезбедила превоз до Грачанице и назад након завршетка програма.

Добро здравље, срећу и весеље својим сународницима пожелео је председник општине Грачаница Срђан Поповић, који је нагласио да се нада да ће ова година бити успешнија од претходне.

„Пред нама је озбиљан рад и трудићу се да ја, као градоначеник, са својим тимом остварим најбоље резултате до сада. Фокус ће нам бити побољшање квалитета живота наших грађана кроз боље услове образовања, пружање бољих здравствених и социјалних услуга“, истакао је председник општине Грачаница Срђан Поповић, који је синоћ организовао и свечани пријем поводом прославе Православне Нове године.

Поповић је поручио да ће се трудити да ова прослава у наредним годинама окупи још више људи.

„За нас је веома битна симболика прославе ове Нове године и трудићемо се да и у наредним годинама овим поводом окупљамо што више мештана“, нагласио је он.

За добро расположење и провод биле су задужене наше познате естрадне уметнице Гоца Тржан и Биљана Сечивановић, које су се потрудиле да ове посебне ноћи уживамо у највећим хитовима наше фолк и забавне музике.

„Обишла сам цело Косово и Метохију са групом „Тап 011“ 1994 године, када смо били гости на турнеји Снежане Бабић , тако да Косово врло добро познајем и овде се осећам као код куће“ , истакла је, за програм Радио Грачанице, Гоца Тржан, која је свима пожелела да у Новој години буду срећни и окружени људима које воле.

Дочекати Правосавну Нову годину са нашим људима у Грачаници, како су истакле гошће, знак је да наше естрадне звезде мисле на Србе на КиМ.

„Мислим да је то једна велика подршка и знак да ми мислимо на ове људе. С обзиром да је концерт хуманитарног карактера, ми смо дошле да покажемо да смо увек уз наше људе на Косову и Метохији и жеља нам је да песмом увеселимо и дочекамо Православну Нову годину онако како приличи“, рекла је Биљана Сечивановић и свима пожелела срећну и успешнију Нову 2018. годину.

Тачно у поноћ небо над Грачаницом било је обасјано прелепим ватрометом, а жеље наших мештана су углавном билe сличне и односе се на здравље, срећу и неки бољи живот у Новој 2018.години.

Check Also

Димитријевић: ЈКП „Екологија“ од првог дана поплава помаже угроженом становништву на терену

Становништво на централном Космету последњих дана суочено је са бројним проблемима, које су изазвале велике …