четвртак , 17 јануар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Јевтић: На делу организовано насиље над Србима повратницима у општини Исток

Након најновијег инцидента који се десио синоћ када је око 21:30 часова запаљено сено, слама, штала и свињац домаћинству Снежане Дубљевић у селу Суви Лукавац, потпредседник Владе Косова и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић оценио је да је на, како је рекао, ”делу организовано насиље над Србима повратницима у општини Исток”.

”Четврти инциндент за само 7 дана у оппштини Исток и протести у Ђаковици јасан су показатељ да је на сцени организовано насиље над Србима. То је недопустиво и већ веома озбиљно. У данима празника Срби немају мира. Ово мора престати одмах. Захтевам од свих надлежних да одмах реагују, захтевам од оних који дају гаранције да оваквих инцидената неће бити одмах са реча пређу на дела. Србима повратницима поручујем да не посустају и да не одустају, баш онако како то није ни Богдан Митровић”, рекао је Јевтић вечерас након добијања информације о новом нападу на Србе у Истоку.

Породица Дубљевић се у Суви Лукавац вратила 2005. године. Иначе сви Срби који живе у овом делу Косова су, како је речено министру Јевтићу, веома узнемирени и у страху.

Погледајте и ...

Путин стиже у Београд

Председник Руске Федерације Владимир Путин допутоваће у званичну посету Србији, где ће му домаћин бити …