Главна / Вести / Косово и Метохија / Марко Ђурић: Делегација Београда прекида дијалог у Бриселу због убиства Ивановића

Марко Ђурић: Делегација Београда прекида дијалог у Бриселу због убиства Ивановића

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао да је делегација Београда напустила дијалог у Бриселу и да се враћа у земљу због убиства Оливера Ивановића.

Ђурић је рекао за РТС да је убиство Ивановића злочиначки, терористички чин са циљем да се на северу Косова изазове хаос и да се се цео народ на КиМ и Србија гурну у пакао сукоба.

“Знамо да су претходних дана Србији претили, и ратом од Кадрија Весељија, различитих Албанаца до разних других који су претходних недеља без икаквих реакција међународне заједнице нападали српску имовину, додао је Ђурић.Како је нагласио, ко год да стоји иза убиства, албански или српски криминалици, мора да одговара.

Истакао је да је ово покушај да се српски народ на КиМ гурне у хаос и да се Србија гурне у хаос.

“Ово је напад на цео српски народ и злочиначки, терористички чин који мора да буде и биће кажњен”, рекао је Ђурић.

Упитан како ће убиство Оливера Ивановића утицати на наставак дијалога и да ли ће делегација Београда учествовати у дијалогу који је данас требао да се настави, Ђурић је рекао: “О чему сада да разговарамо? Одмах се враћамо за Београд”.

Нова рунда дијалога Београда и Приштине требало је да траје три дана. У плану су били разговори о примени постигнутих споразума – Заједници српских општина, слободи кретања, интегрисаном управљању административним прелазима, правосуђу, енергетици.

Требало је да се разговара о регистарским таблицама, као и о мосту у Митровици и регионалној сарадњи.

Check Also

Протести у Грачаници настављени и вечерас

Велики број омладинаца окупио се и вечерас испред полицијске станице у центру Грачанице у знак …