Главна / Вести / Србија / Ђурић: Одговори о убиству, па наставак дијалога

Ђурић: Одговори о убиству, па наставак дијалога

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић каже за РТС да нема наставка дијалога у Бриселу док Србија не добије одговоре о убиству Оливера Ивановића.

Информације до којих су дошли наши органи показују да је реч “о озбиљној и широкој организацији”, истакао је Ђурић гостујући у емисији Око специјал: Пуцањ у мир поводом убиства Оливера Ивановића.

“Из минута у минут добијамо све више информација, све сам више уверен да ово не потиче из наше земље и сигурно не од Срба са КиМ. Ми не тражимо и не молимо, већ захтевамо да косовски органи одмах пронађу кривце и приведу их правди”, рекао је Ђурић истичући да је знак да се нешто крије ако то не ураде.

Према његовим речима, мета је Србија, њена стабилност и будућност.

“Онај који је ово урадио, урадио је најгору ствар за наш народ. Сада је јако важно да они који су одговорни за истрагу, а то су косовске институције, дају одговор и ми тражимо, захтевамо да се Србији омогући да учествује у истрази а ми ћемо нашу истрагу водити свакако”, истакао је Ђурић.

Нагласио је да ништа што су косовске институције радиле у претходне две деценије није довело до заштите Срба.

“Ако не нађу убице, значи да знају ко је убио Ивановића и да то крију. Зато тражимо да учествујемо у истрази а нашу ћемо свакако спроводити”, поновио је директор Канцеларије за КиМ.

Истиче да је “наше да одговоримо окупљањем, сабирањем а не да допустимо да нам подмећу поделе, то би највише желели они који су убили Оливера Ивановића”.

Министар за повратак и заједнице у косовској влади Далибор Јевтић сматра да је најважније да се сада не излази са закључцима без основа и са информацијама које нису поткрепљене чињеницама.

Истиче да ће од органа власти у Приштини тражити да се омогући да представници органа Србије укључе у истрагу.

“Ово је опасна ствар и они који су ово планирали имају опасне намере, како се не би оствариле важно је да дамо допринос и да се изађе са информацијом ко је ово учинио. Није моменат за политичке изјаве”, рекао је Јевтић.

Адвокат Ивановића Небојша Влајић рекао је за РТС да убиство није могло да се претпостави.

Како је навео, Ивановић је био грађанин света и није могло да се претпостави да је некоме сметао.

“Ово је живот у сталном страху и за то је одговорна косовска влада”, рекао је Влајић и додао да полиција мора најозбиљније да истражи ово убиство, а ако то не ураде морају бити сви смењени.

Према његовим речима, убијен је најистакнутији српски представник и народ у оваквом страху не може да живи.

“Тело Оливера Ивановића ће до среде у 11 бити у просторијама странке, где ће грађани одавати пошту, а затим ће бити пребачено у Београд где ће у четвртак бити сахрањен на Новом гробљу”, рекао је Влајић.

Check Also

Чадеж: Ред је да се људима испоручи будућност

Мини-Шенген је важан за привреду читавог региона, наглашава председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж. То …