Главна / Вести / Косово и Метохија / Грађани се опраштају од Оливера Ивановића

Грађани се опраштају од Оливера Ивановића

Породица и пријатељи Оливера Ивановића ноћ су провели у седишту странке коју је Ивановић водио.Велики број поштовалаца од јуче пали свеће и одаје пошту убијеном.За то време косовска полиција,како кажу,формирала је посебан тим који ће се бавити истрагом убиства. У Приштини најављују да ће,ако буде потребно,позвати и ФБИ.

Десетине људи из Северне Митровице, са севера Косова, али и из централне Србије стајало је ноћас у редовима да ода почаст Ивановићу.

Тело Ивановића биће превезено у 11 часова за Београд, а очекује се да ће га оргомна колона возила испратити до административне линије. Ивановић ће суитра бити сахрањен на Новом гробљу у Београду.

ОливерИвановић је убијен јуче испред просторија своје странке у Косовској Митровици. Налази обдукције су показали да је у њега пуцано из пиштоља “дуга деветка”, а погођен је са шест хитаца.

Након седнице Савета за националну безбедност, председник Србије Александар Вучић је рекао да је договорено да се упути писмо органима Еулекса и Унмика са захтевом да државни органи Србије учествују у истрази, док је српско Тужилаштво за организовани криминал покренуло предистражни поступак.

Директор косовске полиције Шпенд Мађуни изјавио је да је формирана специјална јединица која се бави истрагом убиства Ивановића.

Косовски премијер Рамуш Харадинај рекао је да ће, уколико буде потребе, позвати и ФБИ да се укључи у истрагу убиства лидера ГИ “Слобода, демократија, правда”.

Ивановић ће бити сахрањен сутра, на Новом гробљу у Београду.

Извор: РТС

Check Also

Косовска Митровица:Радојевић и Хоџић са Нилсом Кнудсеном

Градоначелник Северне Митровице Милан Радојевић заједно са заменицом градоначелника Адријаном Хоџић састао се данас у …