Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракочевић: Пуцањем у Ивановића пуцано је у све нас

Ракочевић: Пуцањем у Ивановића пуцано је у све нас

Политички аналитичар са Косова и Метохије Живојин Ракочевић осудио је убиство Оливера Ивановића и поручио да је ово један од оних фаталних тренутака када се питамо шта да очекујемо од сутрашњице.

“Најбољи коментар на убиство Оливера Ивановића је реакција Срба са Косова и Метохије. Јуче су непознати људи овде у Косовској Митровици изјављивали саучешће једни другима. То је за све нас погодак у срце и сви смо доживели једну велику трауму, а ово се може упоредити са догађајима из 17. марта 2004. године. Ово је преломни тренутак у нашим животима, један од оних фаталних тренутака у којима се све у нама протресе, када се запитамо шта се ово догађа. Све нас ово наводи на размишља шта и како даље, шта ће бити сутра и да ли ћемо и неки наредни дан испраћати људе које волимо на овакав начин”, казао је Ракочевић.

Коментаришући наставак дијалога Београда и Приштине, Ракочевић је рекао да је јучерашњи пуцањ у Оливера Ивановића био и пуцањ у сам дијалог.

” Тај пуцањ јуче је био пуцањ на хиљаду страна, на хиљаду облика нашег живота. Пуцано је на дијалог, на хиљаде детаља који ће битно утицати на наше животе, пуцано је да бисмо отишли, да бисмо одустали, да би порастао наш страх”, рекао је Ракочевић.

 

 

 

Check Also

Родитељи младића кажњених због туче протестовали у центру Грачанице

Након што је Основни суд у Приштини, огранак у Грачаници, одредио меру судског притвора осумњиченима …