Главна / Вести / Косово и Метохија / Дрецун: Што пре открити починиоце злочина

Дрецун: Што пре открити починиоце злочина

Председник скупштинског одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун коментаришући убиство Оливера Ивановића позвао је надлежне да што пре расветле ово брутално убиство.

“Брутално убиство које је очигледно дуго и веома добро планирано и које је нажалост успешно спроведено показује да иза овог акта стоје професионалне убице. Мора се одмах извршити притисак на оне који су надлежни да разоткрију починиоце, да се дође до што више детаља и да се злочинци приведу правди”, рекао је Дрецун.

Дрецун је јучерашњи догађај оценио као изузетно тежак тренутак за Србе на Косову и Метохији.

“Убити тако истакнутог српског политичара представља покушај дестабилизације не само Косова и Метохије него и наше земље и зато Србија на челу са председником Вучићем инсистира да се што пре разреши овај случај, а наши надлежни органи већ раде на томе, онолико, колико им капацитети то дозвољавају”, рекао је Дрецун.

Говорећи о дијалогу који је јуче прекинут због трагичног догађаја у Косовској Митровици, Дрецун истиче да другачије и није могло бити, али да поновно прекидање одговара Албанцима који већ 13 месеци упорно покушавају да блокирају дијалог са циљем спречавања формирања Заједнице српских општина.

Check Also

Канцеларија за КиМ: У Шилову јуче рођено пет беба, за сваку новорођену бебу по10 хиљада

У Здравственом центру Гњилане-Шилово, са привременим седиштем у Пасјану јуче је рођено пет беба, што …