Главна / Вести / Косово и Метохија / Косовска Митровица испратила Оливера Ивановића

Косовска Митровица испратила Оливера Ивановића

Косовска Митровица се данас опростила и испратила Оливера Ивановића који је јуче мучки убијен испред седишта ГИ СДП где је пошао на посао.

Непрегледна колона грађана из свих крајева Косова и Метохије и централне Србије прошла је главном митровачком улицом кроз шпалир његових суграђана који нису крили тугу и сузе.

Испред седишта Грађанске иницијативе “Слобода, демократија, правда” током преподнева се окупио велики број људи како би Ивановића испратили на вечни починак.

Окупљенима се обратила његова сарадница Ксенија Божовић.

“Хвала свима који сте дошли да поделите тугу са нама и хвала онима који нису данас са нама. Ми, његови сарадници, као и породица, очекујемо од свих, и Београда, и Приштине, и међународне заједнице да пронађе починиоце. Можда ће и породици и нама бити лакше”, рекла је потпредседница Грађанске иницијативе СДП.

Владика Теодосије, игумани манастира Бањска и Драганац, Данило и Иларион, као и свештенство, одржали су јутрос помен Оливеру Ивановићу у просторијама његове странке.

Ивановић ће сутра бити сахрањен на Новом гробљу у Београду.

Оливер Ивановић је убијен јуче испред просторија своје странке у Косовској Митровици. Налази обдукције су показали да је у њега пуцано из пиштоља “дуга деветка”, а погођен је са шест хитаца.

Check Also

Петковић са мати Харитином о безбедности сестринства Пећке патријаршије и изазовима

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију др Петар Петковић разговарао је данас у Београду са …