Главна / Вести / Косово и Метохија / Нови подаци о убиству Ивановића

Нови подаци о убиству Ивановића

Косовска полиција саопштила је данас да је дошла до неких нових информација о убиству српског политичара Оливера Ивановића, након разговора са неколико сведока, снимака сигурносних камера и информација добијених путем заштићене комуникације, поверљивих телефонских разговора, мејлова и записа са друштвених мрежа. МУП инсистира да Еулекс укључи органе Србије у истрагу.

Истражни тим, како је наведено, чине специјализовани припадници служби за овакве случајеве, случајеве тешких кривичних дела, форензичара, обавештајних служби и званичника Дирекције за међународну сарадњу.

Тим је, додаје се, максимално ангажован на обради свих података везаних за убиство Ивановића.
Наводи се да је у досадашњој истрази идентификован власник запаљеног аутомобила типа “Опел Астра”, који се доводи у везу са овим убиством.

Све активности које се обављају у оквиру Косовске полиције, координирају се и спроводе под надлежношћу Основног тужилаштва у Митровици.

Такође, паралелно са истражним радњама Косовске полиције предузете су и одређене мере на повећању степена безбедности, укључујући повећано присуство припадника полиције на неколико локација које су идентификоване као осетљиве како би се спречило било какав инцидент.

Косовска полиција и даље позива на сарадњу све грађане и захваљује свима на информацијама које су до сада достављене полицији

Ивановић, лидер Грађанске иницијативе Слобода, демократија, правда,убијен је јуче ујутру у улазу зграде, где се налази та странка у Северној Митровици.

Ивановића је убила, за сада, непозната особа/е са шест метака из ватреног оружја калибра 9к19 мм, а сумња се да је оружје имало пригушивач.

“Сада смо у процесу анализе свих до сада прикупљених доказа. Посебно се екстрахује, анализира и оцењује видео снимак сигурносних камера које су биле у близини места убиства и други материјални докази”, наводи се у саопштењу Косовске полиције.

Извор: Танјуг

Check Also

Петковић са мати Харитином о безбедности сестринства Пећке патријаршије и изазовима

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију др Петар Петковић разговарао је данас у Београду са …