Главна / Вести / Косово и Метохија / Кубуровић: Још немамо одговор Еулекса о учешћу у истрази

Кубуровић: Још немамо одговор Еулекса о учешћу у истрази

Министарка правде Нела Кубуровић изјавила је да Србија од Еулекса није добила одговор по захтеву да Србија учествује у истрази убиства лидера Грађанске инцијативе СДП Оливера Ивановића и да то зависи од тога када ће и како приштински органи одговорити на тај захтев.

Упитана шта је разуман рок у којем Србија треба да добије одговор, Кубуровић је рекла да “не би прејудицирала шта је разуман рок”.

У Еулексу је раније данас агенцији Бета речено да ће Приштина донети одлуку да ли ће Србија учестовати у истрази убиства Ивановића.

Кубуровић је рекла да су Београд и Приштина имали око 3.000 захтева који се односе на градјанске и кривичне поступке, да је “у великој мери тим захтевима одговорено”, али да не постоји сарадња када је реч о ратним злочинима, односно да косовска страна не одговора на захтеве Тужилаштва за ратне злочине.

Она је казала да је Министарство правде јуче Еулексу проследило замолницу Србије и захтев Тужилаштва за организовани криминал да достави прикупљене податке и записнике са увидјаја и саслушања сведока.Ивановић је убијен јуче ујутру испред просторија СДП у Косовској Митровици.

Извор: Радио Ким

Check Also

Петковић: У текстилном погону у Рашки 50 радних места за Србе са КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да ће у тесктилном …