уторак , 19 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Опело Оливеру Ивановићу служио владика Теодосије

Опело убијеном Оливеру Ивановићу служио је владика рашко-призренски Теодосије у присуству патријарха Иринеја. Преносимо његов говор:

“Када видимо колико је људи дошло данас, можемо да кажемо да смо поносни што смо га познавали. Оливер се цео живот борио за правду и слободу народа на КиМ за које је и живео.

Није се штедео, од деведесетих до данас. Није се штедео ни када је храбро и достојансвено говорио истину о послератним страдањима нашег народа, увек је желео да се за сваку тескоћу нађе решење. Зато су га сви слусали – и Срби и Странци, а богами и Албанци, чији је језик одлично говорио. За њега је Косово и Метохија увек било више од територије.

Посебно је био везан за своју родбину, за место у коме је рођен. Пленио је хришћанским оптимизмом, није показивао прстом на људе.

Поред Срба, Албанци у међународни представници сведочили су о његовом карактеру, док је био у тамници и одвојен од породице.

Свима ће нам недостајати, он је својим мученичким страдањем показао да је важна духовна победа. Остаје са нама као симбол наше решености да будемо свој на своме”.

Премијерка Ана Брнабић и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић предовде делегацију Владе Србије, а према писању поједних медија, требало би и да одрже говор.

Погледајте и ...

Београд и Љубљана искрени пријатељи, подршка европском путу Србије

Александар Вучић и Борут Пахор указују на пријатељске односе Србије и Словеније, што се огледа …