Главна / Култура / Одиграна представа „Пијачни дан у Доњој Гореници 2089. године”

Одиграна представа „Пијачни дан у Доњој Гореници 2089. године”

У великој сали Дома културе у Грачаници, чланови позоришне групе Клуб Буди мушко, која постоји у оквиру омладинске организације Синергија из Косовске Митровице, извели су представу „Пијачни дан у Доњој Гореници 2089. године”.

Радња 10. позоришне представе овог клуба се дешава у будућности, далеке 2089. године. Представа обрађује друштвене проблеме с којима се млади у нашем окружењу суочавају: од породичног насиља, преко неумереног конзумирања алкохола, до суноврата правих вредности.

Газда Мирко је успешан трговац који продаје свеж чист ваздух, част и поштење у флаши, бољи стандард грађана у пакету и све остало што његовим доњогореничким муштеријама сумњивог морала затреба! Посао му иде одлично све док му једна сасвим чудна девојка не помрси све рачуне…
По речима Стефана Вељковића, извршног директора Синергије, представа у Грачаници организована је уз помоћ и у сарадњи са организацијом “Омладина напред”, а покровитељ представе је УНМИК, односно Мисија Уједињених нација на Косову, која је помогла да се ова представа одигра у готово свим српским срединама на Косову и Метохији.

Један од основних циљева Синергије јесте едукација, пре свега, младих људи и позитиван утицај на њихову свест. Ова представа је својеврстан допринос указивању на неке од појава у друштву са којима се сусрећемо, пре свега нетолеранција, насиље и непоштовање правих вредности.

Check Also

“Ошишани јеж” за Дом културе Грачаница од УНС-а

Дом културе у Грачаници дарован је од Удружења новинара Србије укориченим дупликатима часописа “Ошишани јеж”. …