Главна / Вести / Косово и Метохија / Александар Вучић сутра у Косовској Митровици па у Лапљем Селу

Александар Вучић сутра у Косовској Митровици па у Лапљем Селу

Председник Србије Александар Вучић боравиће сутра и прексутра на Косову. У МУП-у Косова посету председника оценили су као високоризичну али и истакли да су предузете све неопходне мере како би посета председника Србије протекла у најбољем реду.

Вучић ће сутра боравити у северном и централном делу Косова. Посета председника Косову уследиће само неколико дана после убиства лидера Грађанске иницијативе “Слобода, демократија, правда” Оливера Ивановића.

Александар Вучић на Косово долази по први пут као председник Србије. Највљена је његова посета манастиру Бањска а у Косовској Митровици разговараће са српским званичницима са Косова. Лапље Село посетиће у вечерњим сатима у суботу.

Градоначелник Северне Митровице Горан Ракић изјавио је Радију Контакт плус да је посета председника Вучића од вишеструког значаја за Србе на Косову и Метохији.

Са једне стране, грађанима ће значити његова посета јер ће их охрабрити а са друге стране његовом посетом се шаље порука Приштини али и међународној заједници да Србија неће дозволити да било ко искористи тренутну ситуацију за неке авантуре када је у питању север Косова, рекао је Ракић.

“Овај долазак је још једна потврда посвећености председника Вучића у борби за Србе и Косово и Метохију и то је разлика између њега и политичких лешинара којима је Косово и Метохија тема за кампању у београдским изборима,”- рекао је Ракић.

У Косовској полицији и МУП-у Косова Вучићеву посету окарактерисали су као високоризичну. И поред тога истичу да су спремни.

“Што се тиче најављене посете председника Републике Србије Косову, МУП Косова је спреман за предстојећу посету, представници регионалне дирекције Косовске полиције са севера Косова имали су састанак у Приштини око оперативног плана који обухвата посета председниак Вучића,”- изјавио је заменик косовског министра унутрашњих послова Милан Радојевић.

Радојевић је у изјави Радију Контакт плус навео да је истина да посета долази у јако осетљивом тренутку за Косово и да је посета председника Републике Србије окарактерисана као високоризична али да ће Косовска полиција предузети све неопходне мере у складу са проценом ризика.

Регионални шеф оперативе Косовске полиције Жељко Бојић изјавио је да је Регионална дирекција Косовске полиције по наредби из Главног штаба сачинила оперативни план којим је предвидјен максималан број полицијских службеника који ће бити ангажовани и који ће бринути о безбедности председника приликом посете.

Северни део Косовске Митровице спреман је за долазак председника Републике. У граду су током дана истакнуте додатне српске тробојке.

Александар Вучић је претходно на Косову боравио априла 2016. године.

Извор: Радио Контакт Плус

Check Also

Ракић донирао пумпе за воду повратницима у Клини и обећао реновирање кућа у Истоку

Повратничке породице, њих пет, у селу Гребник код Клине су данас добиле преко потребне пумпе …