Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Посета Вучића јасан сигнал да је Србија уз свој народ на КиМ

Ђурић: Посета Вучића јасан сигнал да је Србија уз свој народ на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић оценио је у изјави за Телевизију Пинк да ће посета председника Србије Александра Вучића улити нову сигурност грађанима који живе на Косову и Метохији.

– Косовска Митровица је град који је толико много издржао, пропатио и који је, упркос 20 година покушавања да овде буде наш народ и наша земља сломљен, остао и опстао. Посета председника управо има огроман значај за људе који овде живе да им пошаље јасан сигнал и најнепосреднију подршку институција Србије и народа из читаве Србије у настојању да овом простору остану и опстану – рекао је Ђурић.

Према његовим речима, Вучић ће разговарати и са онима који представљају народ на Косову и Метохији, као и са обичним грађанима и видети шта ми као држава можемо још да урадимо.

– Желимо да пошаљемо заједно из Косовске Митровице поруку да су Срби овде да остану и опстану. Срби који живе овде немају другу отаџбину и домовину и они су решени да овде са својим породицама остану и опастану. Зато им посета председник улива нову сигурност и шаље им поруку да је цела земља са њима – подвукао је Ђурић.
Он је указао да ће председник Србије посетити и Србе јужно од Ибра – енклаве, изоловане српске средине, где ће такође разговарати са грађанима.

– За наш народ је долазак председника јасан знак да Србија стоји уз њих, јасан знак да цела Србија подржава њихов останак и опсатанак и да је наша веза нераскидива – додао је Ђурић, указавши да Срби који живе на КиМ жилави истрајни људи.

Говорећи о посети Вучића Космету, која је најављена за сутра, рекао је да она није једноставна ни у политичком, ни у безбедносном смилсу.

– Не желим ни за јоту да улепшавам ствар. Ово је врло компликована посета, али је велика ствар за народ на КиМ што ће њиихов председник бити овде са њима. Верујем да ће то у знатној мери допринети томе да се врати пољуљана сигурност након овог злочиначког терористичког лина чији је циљ био да се сви Срби застраше и отерају са огњишта. Овом посетом чинимо значајан корак да поразимо њихове циљеве. Ако будемо солидарни са нашим народом овде уверен сам да ћемо поразити циљеве терорсита који задали јак уидарац пресвега породици Оливера Ивановића али целој Србији- истакао је Ђурић.

Извор: РТВ Пинк

Check Also

Петковић: Где су данас Ђилас, Тепић, Јеремић, Ђорђевић да кажу да су погрешили?

Четири дана су прошла откако су Ненад Рашић и Рада Трајковић у дослуху са Аљбином …