Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Неће бити дијалога у Бриселу док се не пронађу убице

Ђурић: Неће бити дијалога у Бриселу док се не пронађу убице

Посета председника Србије Космету један је од пресудних тренутака за наш народ и шаље поруку јединства и снаге читаве Србије, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Околности ове осме посете Александра Вучића Косову и Метохији у последњих пет година, додатно су осетљиве.

После убиства Оливера Ивановића, које је по општој оцени, додатно узнемирило Србе, очекује се да грађани имају бројна питања и недоумице у вези са безбедношћу и даљим дешавањима у јужној покрајини.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је за РТС да је посета председника Србије Космету један од пресудних тренутака за наш народ и да шаље поруку јединства и снаге читаве Србије.

“Посета неизмерно значи нашем народу, овом посетом шаљемо поруку да нас неће сломити, поколебати и отерати одавде”, поручио је Ђурић.

Коментаришући поруке из Приштине да нуде размену информација, Ђурић је рекао “да нас интересују само дела, ко је убица”.

“Нека помогну да се пронађе убица или нека нам омогуће да несметано спроводимо истрагу. Одбијање да на активан начин помогну говори какве су им намере”, рекао је директор Канцеларије за КиМ.

Док се не сазна ко су одговорни за убиство Ивановића, неће бити ни дијалога у Бриселу, рекао је Ђурић.

“Захтевамо да кажу ко га је убио, па ћемо даље говорити”, поручио је Ђурић.

Лидер Грађанске иницијативе “Слобода, демократија, правда” Оливер Ивановић убијен је у уторак испред седишта странке у северном делу Косовске Митровице.

Ивановић је погођен са шест метака, а полиција је током истраге пронашла запаљени аутомобил “опел астра” који су, наводно, користили нападачи.

Извор: РТС

Check Also

Другови претученог младића у Грачаници поручили: “Полиција спава, затруби да је пробудиш“

Другови претученог Луке Димитријевића поставили су данас билборд испред станице полиције у Грачаници, како би …